Superfoods zijn over het algemeen voedingsmiddelen die rijk zijn aan enzymen, vitamines en mineralen die ons lichaam helpen beschermen tegen ziekten.

Wist je dat één op de twee flessen olijfolie ter wereld in Spanje wordt geproduceerd? Helaas verzekeren steeds meer experts dat ondanks EVOO (Extra Virgin Olive Oil) het gezondste vet van allemaal is, de consumptie en vooral bij jonge mensen daalt. Jongeren hebben het uit hun dieet gehaald, ondanks de gezondheidsvoordelen. Bovendien valt niet te ontkennen dat olijfolie hart- en vaatziekten voorkomt. 

 

Wist je dat extra vierge olijfolie een superfood is?

 

Alle vetten bevatten 9 calorieën per gram, maar we vinden het erg om te zien hoe andere soorten vetten worden aanbevolen, zoals kokosnoot, een nogal ongezond vet, omdat de samenstelling vergelijkbaar is met die van spek of boter.

 

Waarom is het een superfood?

Omdat het 2 hoofdcomponenten heeft, enerzijds oliezuur (het gezondste vetzuur dat er bestaat) en anderzijds polyfenolen, enkele zeer krachtige antioxidanten die een echt pareltje zijn. Wanneer beide zijn opgenomen in ons lichaam, onze cellen, slagen ze erin om alle risicofactoren te verbeteren.

 

Waarom is het gezond?

Extra vierge olijfolie is de basis van het mediterrane dieet, rijk aan omega 9 (oliezuur) en omega 6 (linolzuur), dit zijn onverzadigde vetten en bevat ook antioxiderende eigenschappen door polyfenolen en vitamine E.

Al onze oliën overschrijden de concentratie van 500 mg / kg polyfenolen (meer dan het dubbele door regelgeving om het als gezond te beschouwen).