In Señorios de Relleu® oogsten we onze eigen olijven die we met zoveel zorg hebben gekweekt het hele jaar door om ze binnen een paar uur nadat ze zijn geoogst te malen. Dit gebeurt allemaal op hetzelfde landgoed. Op deze manier krijgen we een product van hoge kwaliteit, een echt olijvensap met beperkte productie.

 

Ken het hele proces:

Verzameling

 

Door de vroege collectie midden oktober kunnen we met maximale intensiteit genieten van deze gouden vloeistof. De verkregen lage opbrengst wordt gecompenseerd door een hogere kwaliteit, aroma en fruit.

Afhalen is vooraf gepland, daar wij door specialisten hierop worden geadviseerd.

Het verzamelen van fruit gebeurt door de takken zachtjes te laten trillen, omdat mechanisatie door de ruige grond bijna onmogelijk is: een moeizame taak die wordt gecompenseerd door schade aan het fruit en de boom te minimaliseren.

We halen de olijven niet van de grond om ervoor te zorgen dat onze olie de beste organoleptische eigenschappen heeft.


Vermalen

 

De tijd tussen het oogsten en het vermalen van het fruit wordt zoveel mogelijk verkort doordat de oliepers op het landgoed staat. De olie wordt pas een paar uur nadat de olijf geoogst is geëxtraheerd, op deze manier zijn we in staat het fruit optimaal te behouden.

In de molen, met koud centrifugatiesysteem, wordt het olijvensap alleen met fysieke middelen (malen, kloppen en scheiden) geëxtraheerd, op mechanische wijze zonder gebruik van chemische middelen.

Vervolgens maken we met de overtollige olijvenpasta compost om onze olijfbomen op natuurlijke wijze te bemesten en de voedingsstoffen terug te geven aan het land.


Kelder

 

Zodra we de olie hebben verkregen, bewaren we deze in roestvrijstalen containers om te voorkomen dat deze bederft en op deze manier de smaak, het aroma en de samenstelling te behouden.

Omdat we producenten en distributeurs zijn, verkrijgen we deze maximale kwaliteit omdat we de olie van de teelt op het landgoed tot de verkoop in de fles uitvoerig volgen; op deze manier vermijden we handelingen door derden.


Bottelen

 

Door in kleine hoeveelheden volgens de bestellingen te bottelen, wordt onze extra vierge olijfolie die op het landgoed van Señorios de Relleu® wordt geproduceerd, bestendigt en behoudt het de fruitige smaken en aroma's die onze olie onderscheiden, op deze manier behouden we onze maximale kwaliteit in de loop van de tijd.

Verpakken in donkere flessen beschermt de olie tegen licht en oxidatie. De metalen afdichting met schenktuit zorgt voor een juiste conservering en dosering van olie.


Kwaliteit 

 

1. De beste olie wordt alleen verkregen uit de beste Olive Grove.

2. Olijven zijn fruit en moeten als zodanig gekoesterd worden.

3. Olie is het sap van deze vrucht en moet als zodanig gekoesterd worden.

4. Perfecte plantaardige bescherming om gezond fruit te produceren.

5. Selectie van het fruit rechtstreeks van de boom, nooit van de grond.

6. Zorgvuldige verzameling van de olijven op het optimale tijdstip van rijping.

7. Productie beperkt tot de oogst zelf.

8. Oliepers met de hoogste technologie.

9. Koud malen in de oliepers een paar uur nadat de olijf is geoogst.

10. De olie blijft in onze kelders staan ​​en behoudt zijn kwaliteit tot hij wordt gebotteld.

11. Het bottelen gebeurt in kleine partijen en volgens bestellingen, die uitvoerig worden gecontroleerd.

12. Maximale hygiëne om een ​​product van maximale kwaliteit te verkrijgen.

13. Traceerbaarheid van het product, van de olijf tot de fles.