Zeebaars met salsa van peterselie met extra vierge olijfolie Intense coupage

 

Ingrediënten 4 personen:

 

- 4 tot 6 stukken zeebaars op het vel

- 1 bussel verse peterselie

- 1-2 tenen knoflook

- 1 citroen

- 6 el (of meer) extra vierge olijfolie Intense coupage

- aardappelen of rijst om erbij te serveren

 

1. We maken eerst de salsa.  Doe de verse peterselie, en look en de extra vierge olijfolie Intense coupage in een kom en mix deze

    met een staafmixer.  Het kan zijn dat je nog extra olijfolie moet toevoegen om de salsa wat te verdunnen.  Voeg hierna enkele

    druppels geperste citroen toe, en breng op smaak met extra peper en zout.   Indien je de salsa iets te zuur of te fel vindt, kan je

    een snuifje suiker toevoegen.

 

2. Bak de zeebaars krokant op het vel door deze in een pan met olijfolie te bakken, eerst op een hoog vuur op de kant van het vel,

    daarna op een middelmatig tot hoog vuur later verder garen, steeds op de kant van het vel, totdat de vis gaar is.  Ongeveer 15

    minuten duurt dit.   Kruid de vis intussen af met wat zout en peper.

 

3. Serveer de vis met de salsa eroverheen.  Naar keuze is dit zeer lekker met aardappeltjes of rijst.

 

#smakelijk #simplygoodtastyfood

 

Wens je graag deze extra vierge olijfolie van Señorios de Relleu te gebruiken?   Je kan deze terugvinden in onze shop!